Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Οι Λιάπηδες

 άνθρωποι που ζουν αναμεσά μας και νομίζουμε οτι είμαστε ίδιοι αλλά τελικά είμαστε εντελώς διαφορετικοί.

Καινούργια κατηγορία ανθρώπων?
Κάποιοι έχουν ονοματίσει τις ομάδες των ανθρώπων ως τάξεις, πόλεμος των τάξεων, ταξική επανάσταση κτλ κτλ. Επειδή εμένα δεν μου αρέσει η λέξη τάξη γιατί παραπέμπει σε βαθμωτούς διαχωρισμούς οι οποίοι δεν επιτρέπονται μεταξύ μας διότι είμαστε όλοι ίδιοι και ισόνομοι, επιλέγω τις λέξεις κατηγορία η σύνολο η ομάδα. Έτσι λοιπόν σας λέω οτι υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων η οποία ονομάζεται Λιάπηδες. Θα σας αποδείξω οτι όλοι στις οικογενειες σας έχετε τουλάχιστον έναν Λιάπη. Ο γνωστός Λιάπης απο όπου πήρε και το όνομα η κατηγορία είναι ο πρώτης την τάξη (νατη πάλι η τάξη) αρχηγός της διότι  σε αντίθεση με τους δικούς μας Λιάπηδες αυτός είχε και υπουργική θέση και αν, λέω αν, είχε και επώνυμο Καραμανλή μπορεί να γινόταν και πρωθυπουργός. Οι Λιάπηδες πάντα υπήρχαν απλά έχουν έρθει τώρα στο προσκήνιο για διάφορους λόγους που δεν τους γνωρίζουμε όλους.


Τα χαρακτηριστικά
Η κατηγορία αυτή των ανθρώπων πρέπει να παραδεχτώ οτι είναι πολύ προσεκτική στη συμπεριφορά της. Δείχνουν οτι είναι νομοταγείς, συνεπής, απο το λόγο τους και το στησιμό τους σε ωθούν να πιστεψεις οτι είναι άκακα πλάσματα, σε κάνουν να λες, αυτός είναι δικός μας. Όμως αυτή είναι η επιφάνεια, κατα βάθος δεν έχουν καμία πίστη στην ομαδικότητα και στο κοινό συμφέρον, θα κάνουν οτι μπορούν για να γλυτώσουν οποιεσδήποτε υποχρεώσεις έχουν απέναντι στο κράτος, αλλά ακόμα και στον περιγυρό τους, θα δείχνουν όμως οτι είναι σωστοί και τυπικοί. Ειναι ικανοί να κάνουν και το πιο ποταπό πράγμα για να γλυτώσουν το παραμικρό κόστος. Θέλουν να ζουν καλά και με άνεση, χωρίς καμία υποχρεώση βεβαίως. Και τώρα μην μου πείτε οτι δεν υπάρχει κάποιος αυτού του είδους σαν τον Michel στην οικογενειά σας. Πάντα υπάρχει κάποιος ο οποίος θα προσπαθεί να αποφύγει αυτού του είδους τις οικονομικές κακοτοπιές, ξέρετε, ΔΕΗ, ανασφάλιστο η με ψευτικες πινακίδες Ι.Χ. επιδοτησούλα για το σπίτι με πλάγιο τρόπο κτλ κτλ.

Έπεσα απ΄τα σύννεφα
Το ωραίο είναι να βλέπεις αντιδράσεις όταν αυτού του είδους οι άνθρωποι πιάνονται στα πράσα. "Βρε τον Michel...", "Είναι δυνατόν?", "Δεν το πιστεύω", "Τον παλιο..., !@#$" κτλ κτλ. Βρισκονται αναμεσά μας νομίζουμε οτι είναι σαν εμάς αλλα δεν είναι. Και όμως αυτή η κατηγορία ανθρώπων αριθμεί πολλά μέλη, τουλάχιστον ένας σε κάθε οικογένεια, άρα πολλοί. Το πρόβλημα είναι οτι ο Michel έφτασε εκει που έφτασε, δεν μπορείς να κατηγορήσεις τη φύση που έφτιαξε Λιάπηδες αλλά μπορείς να κατηγορήσεις εμάς που τον κάναμε βουλευτη και υπουργό. Άλλωστε υπάρχει και πολύ χειρότερη κατηγορία ανθρώπων, αυτή που υπάγεται ο Άκης, ένας είναι ο Άκης έτσι? Αλλά γιυατή την κατηγορία άλλη φορά...