Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Πορεία προς το θάνατο

συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας απο τους πολίτες.

Για αλλού κινήσαμε και αλλου η ζωή μας πάει.
Ο λαός μας φθίνει. Όποιος δεν το βλέπει, καλά θα κάνει να μην βλέπει τηλεόραση και οτι αυτή του προσφέρει αλλα να αφιερώσει λίγο χρόνο με το να παρατηρησει γύρω του τι συμβαινει. Ο εγχώριος πληθυσμός γερνάει,  απο τα 11 εκατ. τα 3 είναι ηλικιωμένοι. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το κράτος μας το οποίο δημιουργήθηκε μετά την επανάσταση του ΄21 μετά απο τραγικές ήττες αλλά και νίκες σε πολέμους, ναι μεν μεγάλωσε την πατρίδα μας αλλά είχε και σαν αποτέλεσμα να ξεριζωθούν οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες, οι Έλληνες της Ρουμανίας, της Βορείου Ηπείρου και τώρα της Κύπρου σιγα σιγά.  Βλέπουμε μια διαρκώς συρρίκνωση του Ελληνισμού. Αν ζούσαμε σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο θα λέγαμε οτι βρισκόμαστε σε μια καμπή και οτι φίλα προσκείμενα λαοί θα μας βοηθήσουν. Δεν βρισκόμαστε όμως σε τέτοιον κόσμο. Για άλλους λόγους ξεκίνησε τότε η επανάσταση, ξεκίνησε για την λευτεριά και την ανεξαρτησία για την πρόοδο μας σαν λαός όχι για την υποδουλωση μας στις τράπεζες. 

Δεν υποστηρίζω οτι θα έπρεπε να βρισκόμαστε παντού στον κόσμο αλλά είμαι υπέρ των δημοκρατικών λύσεων, αν δεν μας ήθελαν οι ντόποιοι πληθυσμοί να μας έδιωχναν με τον τρόπο τους, όχι με φωτιά μαχαίρι και εκβιασμούς. Αυτό λέγεται εκκαθάριση. Αν κάναμε εκκαθαρίσεις και εμείς, ναι κάναμε, ηταν σωστές? όχι δεν ήταν.

Στο μυαλό του Έλληνα
Ειλικρινά δεν ξέρω πόση σφαλιάρα πρέπει να φάνε οι πολίτες για να αντιδράσουν. Κάποτε ένα σκάνδαλο (Κοσκωτα) που ειναι ψίχουλο μπροστα σε αυτά που γίνονται τώρα, αρκούσε για να βγει ο κόσμος έξω στους δρόμους. Δεν είμαι νοσταλγός του Ανδρέα, βλέπω όμως μια απογοητευση, και ο λαός κουράζεται όμως, και απογοητεύεται.Ο ανίκητος χάνει μόνο απο τον ευατό του. Μπορεί ο κόσμος να κουράστηκε, μπορεί όμως κάποιος να κουραστεί οταν χρειάζεται να επιβιώσει για να μην εξαφανιστεί?Δεν μπορεί. Αρα πρέπει με κάθε τρόπο να φωτίζουμε την αλήθεια για να την βλέπουν όλοι οι πολίτες. Και η αλήθεια είναι οτι επι 200 χρόνια ο πληθυσμός μας μειώνεται και ξεριζώνεται απο τις πατρογονικές του εστίες.  Απο εστίες που ζούσε όχι κατακτώντας αλλά ζώντας εκεί χιλιάδες χρόνια σαν αυτόχθονας πληθυσμός.
Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, πολύ απλά, θα μας εξαφανίσουν, δεν είναι υπερβολή. Σε μια χώρα που το 1/3 είναι γέροι οι νέοι δεν παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά πολλοί φεύγουν πάλι για τα ξένα, ποιός θα μείνει πίσω? ποιός θα πληρώσει φόρους για τις συντάξεις? θα κανιβαλιστούμε. Πως θα κάνουν οικογένειες και νεους Έλληνες τα ζευγάρια με αυτά που γίνονται γύρω μας? Χωρίς καμία ελπίδα για μια καλύτερη αυριανή μέρα. Δεν είμαστε ο πρώτος λαός που του συμβαίνει αυτό.Όμως εμείς δείχνουμε απο τη φύση μας μια δημοκρατική ευαισθησία και αξιοπρέπεια προς την ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι ένα απο τα γνωρισματά μας. Απο εδώ πρέπει να ξεκινήσει η αντιστροφη πορεία της ανθρωπότητας και της παγκοσμοιοποίησης, μια πορεία η οποία θα πρέπει να δώσει και πάλι αξιοπρέπεια και ελπίδα στον άνθρωπο.Μια πορεία που θα μας λέει οτι είμαστε όλοι ενα μεγάλο χωριό αλλά ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά ήθη και έθιμα. Αν δεν γίνουμε πρώτα οικονομικά ανεξάρτητοι χαράζοντας οι ίδιοι οικονομική πολιτική δεν κάνουμε τίποτα. Ήρθε ο καιρός να αποτινάξουμε απο πάνω μας τη μιζέρια και το φόβο, απο παλιά οι πολιτικοί μας θεωρούσαν ανέφικτη την ανεξαρησία μας, που μας έχουν ποτίσει. 
Στις μέρες  μας, ζούμε ενα καινούργιο ελευθερία η θάνατος , και αυτή τι φορά εναντίον μας είναι και πάλι όλοι οι δυτικοί, πρέπει και πάλι ξεκινώντας απο τη νέα δραχμή η τι νέα μνα η ότι θέλει ο καθενας να κινήσουμε και πάλι για την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας.