Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο δρόμος είναι δρόμος*

Δεν είμαι Σύριζα, δεν είμουν, αλλά ψήφισα Σύριζα. Γιατί το λέω αυτό? έτσι και αλλιώς θα το έλεγα, είτε ο Συριζα ήταν συνεπής είτε ασυνεπής. Όμως αυτό που με ώθησε να γράψω για αυτόν είναι ενα δυο πράγματα το οποία είναι η θα πρέπει να είναι στη ζωή μας και σαν επέκταση στην πολιτική, θεμέλια για όλους. Ο Συριζα λοιπόν παραδίδει μαθήματα και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Μπετόν αρμέ η fundamentals
Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Βαρουφάκης έχει κάνει τη δήλωση που ανάγκασε τον Νταιζε - κάτι να πάρει λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για να συνειδητοποιήσει οτι άκουσε καλά αυτό που άκουσε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή πίστευε οτι τα παιδιά παίζουν και άστους και κτλ κτλ φαίνεται ξεκάθαρα αυτό όταν κάνει την πάσα για να απαντήσει ο Βαρουφάκης, στην πραγματικότητα ο Ολλανδός πάει να ξεφτιλήσει έναν υπουργό μέσα στο σπίτι του., αλλά last year Νταιζ, δεν του βγαίνει.
Όμως τι έχουμε εδώ? έχουμε την πρώτη έμπρακτη συνέπεια, βέβαια έχει προηγηθεί και ο Τσίπρας με Σουλτζ και Νταιζ, του λόγου - συμβόλαιο. Τι είπαμε στο λαό και πήραμε την ψήφο του? Αυτό που είπαμε αυτό θα κάνουμε, μπετόν αρμε η συμφωνία. Τραγούδα όσο θέλεις. Μέχρι στιγμής λοιπόν πάει καλά το καράβι. Και το καράβι παει να βρεί ξεχασμένες χώρες.


Ξέρω που είσαι στο χάρτη
Μπετόν - αρμέ ΙΙ, οι μεγάλες χώρες είναι ευκίνητες στη διπλωματία τους και όταν δεν είναι κάνουν και κανα πόλεμο, οι μκρές όμως σαν την Ελλάδα πρέπει να είναι πολύ πιο ευκίνητες απο τις μεγάλες ώστε να αποφεύγουν τον ένα και μόνο προστάτη, για να γίνει αυτό πρέπει να παίζουν σε πολλά ταμπλό, και για να γίνει αυτό επίσης, πρέπει να έχεις συγγένεια με αιλουροειδή. Να ανοίξουν λοιπόν οι πόρτες για τους Ρώσους, τους Κινέζους, να υποστηρίξουμε και λίγο τους Αμερικάνους, να φτύσουμε λίγο τους Γερμανούς.  Έχεις ένα κράτος να φροντίσεις, κάντο όσο πιο ανεξάρτητο μπορείς, αυτή είναι η πυξίδα όχι μπες κάτω απο όποιο βρακί βρείς. Γιατί εκεί φώς δεν θα δείς.

Της δικαιοσύνης ήλιε
Το φως το δίνει ο λαός, ποιός θα αντισταθεί σε ενα σύσωμο λαό? κανείς και ποτέ, στο τέλος νικά, με αίμα αλλά νικά. Αν γινόταν αλλιώς δεν θα είχαμε κανένα ίχνος ελευθερίας προ πολλού. Και φτάνουμε στο μπετόν αρμέ ΙΙΙ, ο λαός θέλει δικαιοσύνη, όλοι ξέρουμε τι δικαιοσύνη θέλει, ας ξεκινήσουμε απο τα οικονομικά και τα ΜΜΕ. Απορώ πως δεν έχουν καταλάβει οτι ο λαός δεν χρειάζεται τόσο το ευρώ όσο να ξεδιψάσει με το νερό της δικαιοσύνης. Αν λοιπόν είναι τόσο συνεπής όσο φαίνεται τώρα, για να στηριχθεί περισσότερο στον λαό θα πρέπει να κάψει όλους τους ολιγάρχες, ο λαός δεν θα αντέξει να εξαθλιωθεί και να βρίσκεται μέσα στη δυσωδία. Πρέπει να δώσει η δικαιοσύνη η χρήματα η και τα δύο.
Αν δώσει και τα δύο τότε θα τον έχουμε για πολλά χρόνια (τον Συριζα). Νομίζω όμως οτι τον αξιζουμε με τόσα χρόνια κοροιδία που έχουμε φάει απο τους προηγούμενους.

*Τίτλος τραγουδιού του Άκη Πάνου