Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Περιμένοντας τον επόμενο συντονισμό

Έχουμε πέσει σε κατάθλιψη? Τρώμε "ξύλο" απο όλες τις μεριές? Δεν έχουμε που να ακουμπήσουμε και λέμε δώσε δύναμη Θεε να αντέξω?
Ναι.

Χάσαμε την αγωνιστικοτητά μας? Γίναμε μαλθακοί φλώροι, η άλλαξε ο χαρακτήρας μας τα τελευταία χρόνια? Δεν μπορούμε να παλέψουμε πια?
Όχι.

Ό λαός ψήφισε γιωργάκη γιατί "λεφτά υπήρχαν" και τελικά πήρε μνημόνιο αφού ήταν ένας "διεθφαρμένος λαός", sic, ψήφισε Σαμαρά, βαλλόμενος πανταχόθεν κατόπιν έντονης τρομοκρατίας γιατί οι "αριστεροί" θα μας έπαιρναν τα σπίτια τις γυναίκες και παιδιά, και θα μας έβγαζαν απο το ευρω πράγματα τα οποία νομίζω οτι πραγματοποιούνται σιγά - σιγά κατόπιν λάνθασμένων χειρισμών και νοοτροπίας "καλού παιδιού". Παρεβλήθει και ένα πραξικόπημα Παπαδήμου για να έρθει ο επαναστάτης της Ευρώπης το golden boy, ο μεγάλος μαέστρος Αλέξης, το διαπασών μας!

Ο λαός μας θέλει αυτό που θέλουν και οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου, ευημερία και καλή ζωή. Οι λαοί αυτό θέλουν, οι πολιτικοί τους συνήθως θέλουν άλλα πράγματα...Ποτέ δεν έπαψε να αναζητά την καλη η αλλιώς την αξιοπρεπή ζωή δηλαδή να έχει ενα επίπεδο παιδείας, υγείας, μια δουλειά και ιδανικά μια δουλειά την οποία να μπορεί να επιλέξει ο καθένας και όχι να του επιβάλεται απο τις "συνθήκες". Ό λαος μας λοιπόν πάλευε και παλεύει για αυτά τα πράγματα, όπως και οι υπόλοιποι ανα τον κόσμο, βέβαια κάποιοι άλλοι λαοί αγωνίζονται για να μην αφανιστούν επειδή έχουν την "ατυχία" να έχουν "πλούσιο" υπέδαφος η να βρίσκονται σε "λάθος" χώρο τη "λάθος" χρονικά ιστορική στιγμή...μια ματιά στην Αφρική στην Καραιβική στην Ν.Α. Ασια μας πείθει για του λόγου το αληθές...

Το διαπασών είναι φοβερή εφεύρεση, δίνει τον τόνο, κουρδίζονται και συντονίζονται σχεδόν όλα τα όργανα με αυτό. Μας βοηθά ώστε τα όργανα να παίξουν σωστά με τον σωστό τόνο. Αυτή ήταν και η μόνη δουλεία του Αλέξη, δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα άλλο, απλά να γίνει το διαπασων μας. Ο συντονιστής μας, η κρίσιμη μάζα "ορχήστρα" που χρειαζεται για να γίνουν αλλαγές στην κοινωνία η να αποδοθεί σωστά και όμορφα ένα μουσικό κομμάτι υπήρχε και υπάρχει ακόμα. Έπρεπε απλά να δώσει τον σωστό τόνο και να συντονίσει. Εκει λοιπόν που όλοι περιμέναμε για τον σωστό τόνο...ξέρουμε όλοι τι έκανε όχι μόνο δεν έδωσε σωστό τόνο άλλα χτύπησε λάθος και άλλα διαπασών , ώστε να υπάρξει σίγουρη παραφωνία. Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν όπως και το χαλασμένο διαπασων Αλέξης.

Μετά την αποτυχία του διαπασών - Αλέξη αναπόφευκτα, διότι η φύση απεχθάνεται τα κενά και σύμφωνα με την πασίγνωστη ρήση "τα νεκροταφεία είναι γεμάτα απο "αναντικατάστατους"" θα εμφανιστεί σίγουρα ενα καινούργιο διαπασών, σας λέω όμως απο τώρα και στα σίγουρα οτι δεν θα είναι ο Κυριακος. Προσωπικά θα ήθελα να δω τον Κυριάκο πρωθυπουργό αλλά όταν σκέφτομαι οτι πρόκειται για τις ζωές μας, αλλάζω γνώμη, όμως θα ήθελα να υπήρχε μια virtual χώρα, κατι σαν εξομοιωτής πρωθυπουργού, ώστε να τον χάζευα λιγάκι, κατα βάθος έχει θεατρικό πρόσωπο, ειδικά αυτό το κόλπο με τη γουρλοματιά είναι φοβερό....

Κάποτε ο λαός μας περίμενε κάποιον πατερούλη να τον σώσει, έτσι είναι οι παιδικές αρρώστιες, ελπίζω να έχουμε καταλάβει οτι δεν χρειαζόμαστε πατερούλη, χρειαζόμαστε έναν απλό συντονιστή, έναν μαέστρο, όλοι ξέρουμε να κάνουμε τις δουλείες και να παίζουμε τα όργανα μας σωστά. Η ανάγκη της ευημερίας δεν σβήνει όπως δεν σβήνει η ζωή, απλά θα πρέπει να αλλάζουμε συντονιστές μέχρι να βρούμε έναν αυθεντικό και όχι κάποιον κάλπικο.