Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η νεολαία στη Λωζάνη

Καλά τα λέει ο Ερντογάν : "...Η νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάννη και να τη διερευνήσει. Το 1914, κοιτάξτε από που φτάσαμε που..." (sic). Ενώ λοιπόν οι διπλανοί ετοιμάζουν την επόμενη γενιά τους να διεκδικήσει οτι μπορεί, τα πάντα δηλαδή, γιατί οι Τούρκοι είναι υπερφίαλοι στις διεκδικήσεις, εμείς τι κάνουμε?

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ενας λαός, που το πιο πιθανό είναι να έρθει έστω και σε μικρή σύγκρουση  με τον γείτονα, τα δίνουμε όλα τώρα στους ξένους και ησυχάζουμε. Γιατί ακομά στον Κολοκοτρώνη και στον Παπαφλέσσα είστε? Πάνε αυτοι, και μαζί με αυτούς τελειώνει και το διαλειμμα ελευθερίας, αν υπηρχε ποτε.

Επειδή είμαστε και κιμπάρηδες θα τους δώσουμε και μπουρμπουαρ, πάρε και λίγο απο νησιά και λίγο απο Θράκη, οτι θες πασά μου. Οι δικοί μας νέοι, και όχι μόνο αυτοί, δεν έχουν ήρωες, η μάλλον έχουν. 

Έχουν τον ξακουστό Παρτάκια, τρανός ήρωας, διαχρονικός, στα αρχαία χρόνια λεγόταν Ιδιώτης, έχουν τον Ωχαδερφέ, και αυτός εξίσου μεγάλος ήρωας, αλλά αυτός που συμπαθώ περισσότερο απο όλους είναι ο Κοσμοσώστης, θα τον στείλω στη Marvel να γίνει ταινία. Ο Κοσμοσώστης σώνει τον κόσμο και δείχνει τα στραβά του κρίνοντας διαρκώς τους πάντες, καθιστός η ξαπλωμένος, ναι, ναι, καθιστός η ξαπλωμένος, αυτή είναι η υπερδυναμή του, στον καναπέ η στην καφετέρια - καφενείο, σώνει τον κόσμο μόνο μιλώντας. Τελευταίος και μη εξαιρετέος είναι ο αδυσώπητος και αφανής ήρωας..... τα ...τα...ταν.... Κρυπτόδουλος. Θες  εξυπηρέτηση, θες ΕΣΠΑ, θες θέση σε παιδικό σταθμό, θες κουπόνια σίτισης, οτι θες με το ανάλογο κόστος ο Κρυπτόδουλος έχει τον τρόπο και γνωρίζει ανθρώπους να το κάνει για σένα.

Προτείνω λοιπόν το υπουργείο Παιδείας, απο τώρα, να προγραμματίσει και να στείλει σε εκπαιδευτικές εκδρομές τη νεολαία της χώρας μαζί με τους ηρωές μας στη Λωζάνη να παρακολουθήσουν την Τούρκικη νεολαία πως θα διαπραγματεύτει τη καινούργια συνθήκη της Λωζάνης που θα γίνει, αναγκαστικά, τα επόμενα χρόνια με τους ξένους, όχι με εμάς. Εμείς θα βάλουμε τους σουπερ ηρωές μας και θα κερδίσουμε, να είστε σίγουροι. Θα κερδίσουμε άλλα 400 χρόνια σκλαβιάς, μέχρι να μάθουμε να είμαστε σωστοί πολίτες και να ενδιαφερόμαστε με τον πρέποντα τρόπο σε αυτά τα θέματα που αφορούν όλους, δηλαδή τα  κοινά.

Δυστυχως ο ανθρώπινος πολιτισμός δεν έχει φτάσει, και αμφιβάλω αν ποτέ φτάσει, να λύνει τις διαφωνίες του με συζήτηση και όχι με τα όπλα, ο Ερντογαν, αν τον αφήσουν οι μεγάλες δυνάμεις θα κάνει παιχνίδι, αλλιώς θα διαμελιστεί η Τουρκία, το είπε και ο ίδιος μετά το πραξικόπημα.

Αν θέλουμε να επιβιώσουμε θα πρέπει να αλλάξουμε τους ηρωές μας αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Ο ήρωας είναι το μέτρο που έχει ο καθένας μέσα του για του που θέλει να φτάσει στη ζωή του.