Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Λίγο ακόμα μέχρι το τέλος

Άντε λίγο ακόμα μέχρι τις εκλογές ...στη Γερμανία. Δηλαδή, έλεος συμπολίτες, πόσο ακόμα και πόσες ΕΡΤ ακόμα θα αντέξετε?

Και για να θυμηθούμε λίγο. Στις εκλογές του 2012 είχαμε εγγεγραμένους : 9.947.876, ψήφισαν :  6.216.798 / 62,49 % της συνολικής δύναμης ,  εκ των οποίων οι 1.825.000 (29,66%) ψήφισαν ΝΔ και οι 756,000 ΠΑΣΟΚ (12,28%), σύνολο : 2.581.000 ψηφοφόροι στηρίζουν την κυβέρνηση. Μάλλον το 2012 θα την στήριζαν τόσοι, σήμερα δεν νομίζω οτι θα την στηρίζουν και τόσοι όσοι τότε. Αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις στην καλύτερη των περιπτώσεων δίνουν και στους δυο μαζί 25%. 

Όμως το 25% αυτών που ψήφισαν και όχι αυτών που δεν ψήφισαν και απείχαν, που σημαίνει οτι η κυβέρνηση νομιμοποιείται να κυβερνά με την υποστήριξη  περίπου του 1.250.000 της συνολικής δύναμης του εκλογικού σώματος. Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση στηρίζεται, περίπου, στους ψήφους του 10% του εκλογικού σώματος. Μαγικό ε? 

Όπως τις επαναστάσεις τις φέρνει ένα μικρό ποσοστό του σώματος και απλά συμπαρασύρει τους υπόλοιπους σε γενική επανάσταση, έτσι και εδώ έχουμε την καταστροφή και ισοπέδωση των πάντων η οποία συντελείται από μια μικρή ομάδα αλλά συμπαρασύρει όλους εμάς τους υπόλοιπους μην μπορώντας να αντιδράσουμε ουσιαστικά σε αυτήν, ακόμα. Αυτή τη στιγμή διανύουμε την πολύ άσχημη εκδοχή της ταχύτατης αλλαγής, διότι έχουμε θανάτους λόγω θνησιμότητας και αυτοκτονιών πολιτών.  Και μόνο για αυτό, θα έπρεπε να είχαμε δημοψήφισμα η εκλογές με ξεκάθαρο ερώτημα : "οι πολιτικές αυτές που φέρνουν εξαθλίωση και θάνατο στους πολίτες πρέπει να συνεχιστούν?". Να είστε σίγουροι οτι λόγω κουλτούρας των πολιτών αυτής της χώρας οι συντριπτική πλειοψηφία θα έλεγε όχι, και τότε ένας γνήσιος και όχι υπόδουλος πολίτης - πολιτικός θα πήγαινε σε μια σύνοδο στην Ε.Ε. και θα έλεγε : "κύριοι έχω έρθει με κάποια εκατομμύρια όχι στην τσέπη μου, πρέπει να αλλάξουμε ρότα εδώ και τώρα". Αυτόν τον πολίτη - πολιτικό πρέπει να φέρουμε στην εξουσία. 


Όμως μη γελιόμαστε, δεν θα αφήσουν οι υπόλοιποι παίκτες - κοράκια να γίνει αυτό το ερώτημα στους πολίτες, διότι γνωρίζουν απο πριν τι θα γίνει και δεν τους συμφέρει. Εδώ είναι και η μεγάλη τους νίκη, σας έχουν πείσει οτι τα πράγματα δεν αλλάζουν και γιαυτό δεν πάτε να ψηφίσετε. Μέγα λάθος, ο πολίτης πρέπει να συμμετέχει, εδώ δεν μας νοιάζει τι ψηφίζεις αλλά ΝΑ ψηφίζεις. Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για άλλη φορά.

Αυτό το 10% λοιπόν φροντίζει να έχουμε μνημόνια, μαύρο σήμα στην ΕΡΤ, Βενιζέλους, Σαμαράδες, Μητσοτάκηδες και ότι άλλο κηπευτικό βάζει ο νους σας. Υπάρχει και τρώει τον πλούτο μας γιατί εμάς, δεν μας ενδιαφέρει αυτός ο πλούτος, είμαστε large πολίτες,  όταν όμως κάνουμε φορολογική δήλωση κατεβάζουμε στη γη όλους τους αγίους επειδή θυμώνουμε με αυτά που θα πληρώσουμε με βάση τους νόμους που φτιάχνουν τα "κηπευτικά". Αλλά τώρα όποιος θέλει μπορεί να μην πληρώσει φόρο, το λέει και το ΔΝΤ, ναι ναι, αυτό που μας λέει οτι η φορολογία δεν φτάνει και πρέπει να πληρώνουμε και άλλο? Ναι οι ίδιοι είναι. 

Όμως μέχρι που νομίζει οτι φτάσει αυτή η κυβέρνηση? Μάλλον μέχρι να καλύψει το success story των εκλογών της Μερκελ, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, αλλά αυτό θα γίνει αν κάτσουν ήσυχα τα παιδάκια,  Μπένι - Σαμαράς, γιατί  αν αρχίσουν κόλπα τύπου ΕΡΤ δεν τους βλέπω μέχρι τότε. Ότι και να γίνει, αν οι πολίτες δεν συμμετάσχουν μαζικά στη μόνη διαδικασία που έχουμε, προς το παρόν, για να αλλάξουμε τα πράγματα, στις εκλογές, όλα αυτά είναι μάταια. Το λίγο ακόμα θα γίνει ατέρμονο και θα λέμε λίγο ακόμα και θα ασπρίσουν οι τρίχες της κεφαλής μας και δεν θα γίνει τίποτα ποτέ.

Όμως επειδή η φύση απεχθάνεται το κενό και την αδράνεια είμαι σίγουρος πως αυτό το δίδυμο θα μας έχει σε εγρήγορση καλοκαιριάτικα.