Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Επικίνδυνα ανθρωπάκια

Για να πάει μπροστά και να προοδεύσει, γενικότερα, μια ομάδα η ένα έθνος χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι. Αυτοί δεν είναι κάτι το φοβερό, δεν είναι ούτε πανεπιστήμονες ούτε πολυπράγμωνες ούτε θεοί ούτε ημίθεοι, είναι άνθρωποι με ηθική. Θα μου πείτε που θα τους βρούμε αυτούς, θα σας πω οτι υπάρχουν και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα αλλά, κακώς βεβαίως, δεν ασχολούνται με τον βούρκο της πολιτικής.

Αν δημιουργηθεί μια ομάδα τέτοιων ανθρώπων με στόχο και προσήλωση σε ένα σχέδιο τότε και μόνο τότε υπάρχει ελπίδα για βελτίωση των πραγμάτων. Διαφορετικά ο κάθε τυχαίος άχρηστος υπαλληλάκος θα εκφοβίζει τον κόσμο με δηλώσεις του στυλ "θα γίνουμε Αίγυπτος αν χρεοκοπήσουμε" και άλλα τέτοια. 

Δεν κατάλαβα δηλαδή τι έχει η Αίγυπτος. Ολόκληρες Η.Π.Α, που αυτές ορίζουν προς το παρόν τα πράγματα στον κόσμο, αναγκάστηκαν  να κάνουν πίσω και να δώσουν τις ευλογίες τους στο κίνημα του στρατού. Φωνή λαού οργή Θεού. Αυτός είναι και ο φόβος του κάθε υπαλληλάκου, μην τυχόν και σηκώσει κεφάλι ο πολίτης και ζητήσει ευθύνες, αν ξυπνήσεις μονομιάς θα'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς (που λέει και ο ποιητής - Βάρναλης). Η Αίγυπτος μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να κινηθούμε, όχι με φόβο αλλά με θάρρος και δίκαια αιτήματα. 

Εδώ πρέπει να προσέξουμε το εξής καταπληκτικό που έκαναν οι Αιγύπτιοι. Πέρσι ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν τον Μουμπάρακ, οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να καπελώσουν την εξέγερση και προώθησαν τον Μόρσι. Οι Αιγύπτιοι τσίμπησαν και ψήφισαν Μόρσι, όμως, και εδώ είναι η μαγεία, με το που είδαν οι Αιγύπτιοι, οτι ο Μόρσι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, γιατί γράφουν τα ΜΜΕ, αυτά που δίνουν  σωστή πληροφόρηση όχι πέτσινη, ότι οι διαδηλώσεις είχαν τεράστια συμμετοχή εκατομμυρίων πολιτών,  κατέβηκαν πάλι μαζικά και απαίτησαν μαζί με το στρατό να παραιτηθεί. Ο Μόρσι φυσικά έπαιξε όλα του τα χαρτιά, οτι εγώ δεν παίρνω διαταγές δεν παραιτούμαι και άλλα τέτοια. Όμως και πάλι οι Αιγύπτιοι έκαναν το μαγικό, πραγματοποίησε το τελεσίγραφο που του είχε δώσει ο στρατός και τον συνέλαβε.


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αρμονία στις κινήσεις από αυτό που έγινε. Δείτε το ως εξής, οι πολίτες λένε "δεν μου κάνεις πια εσυ, έλα κυβέρνησε εσύ"  και μετά αφού βλέπουν οτι ζημιώνονται πάλι, λένε, "φύγε πάλι εσύ που ήρθες και καλά να με σώσεις και να έρθει κάποιος άλλος". Έτσι πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία, όχι βέβαια με αιματοχυσίες και ταραχές αλλά αν κάθε Μόρσι δεν ακούει τις εντολές αυτού που έχει την πραγματική εξουσία, δηλαδή των πολιτών, τότε απαιτείται η εντολή αυτή να εφαρμοστεί με κάθε τρόπο και με όποιο μέσο. 

Με βάση την Αίγυπτο ας δούμε λίγο τι γίνεται στην Ελλάδα. Εμείς εδώ, δυστυχώς ακόμα, δεχόμαστε μια τρομοκρατία, του κάθε τυχαίου, άχρηστου,  που λέει ότι του κατέβει προκειμένου να μην δυσαρεστήσει τα παραπάνω απο αυτόν αφεντικά. Όμως και εμείς ως πολίτες είμαστε υπεύθυνοι επειδή ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πρέπει να καταλάβουμε το εξής, σε κάθε διαμαρτυρία σε κάθε πορεία που έχει στόχο την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων του πολίτη πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά όλοι και συνεχώς. Είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να τρομάξουμε εμείς τους κυβερνώντες όπως προσπαθούν να τρομάξουν αυτοί εμάς. Δεν χρειάζεται να χάσουμε κάτι πρώτα για να το διεκδικήσουμε μετά με πορείες, αντιδρούμε προληπτικά στην επερχόμενη η σχεδιαζόμενη καταστολή των δικαιωμάτων μας. Οι πορείες μας θα είναι ο τρόμος τους. όσο βλέπουν οτι οι πολίτες αντιδρούν τόσο θα δυσκολεύονται να ψηφίζουν μέτρα κατά μας. Πρέπει να καταλάβουμε οτι η μαζική παρουσία μας και μόνο αρκεί για να φοβηθούν.

Ξέρετε γιατί αρκεί και μόνο αυτό για να φοβηθούν? Διότι είναι ανθρωπάκια, δεν έχουν δύναμη στην ψυχή τους γιατί αλλιώς θα αντιστέκονταν στους τροικανούς δεν έχουν ιδεολογία για να μας προστατέψουν διότι την έχουν παραδώσει και συμβιβαστεί με τα εξαγορασμένα αξιώματα που έχουν τώρα δεν είναι καθόλου έξυπνοι διότι έπρεπε να έχουν φύγει προ πολλού με τα κέρδη τους. Είναι επικίνδυνα ανθρωπάκια διότι μικραίνουν την Ελλάδα μας,    την πεθαίνουν σιγά σιγά, οι μεγάλοι Έλληνες έφτιαχναν Ελλάδα και την έδιναν στις επόμενες γενιές με την ευχή να την μεγαλώσουν και άλλο, αυτοί σκοτώνουν τις επόμενες γενιές. Στηρίζονται στον φόβο μας, όταν θα πάψουμε να φοβόμαστε αυτοί με ένα φύσημα θα καταρρεύσουν. Πρώτα όμως πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε και να αντιδράσουμε, οι Αιγύπτιοι έδειξαν τον δρόμο.