Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ληγμένο Πολίτευμα, ληγμένοι πολίτες?

Μεγάλε τι λες, πήρες ληγμένα?
Ξεκίνησε η πώληση ληγμένων προιόντων στα super market. Μαζί με τα ιμιτασιόν φάρμακα με τις μαζικές απολύσεις, με συρίκνωση στην παιδεία στην άμυνα στις καθαρόαιμες ελληνικές επιχειρήσεις με ανεργία κοντά στο 27%, αφού δεν θα έχουν να φάνε ας φάνε τα ληγμένα. Έτσι εγκαινιάζεται η  σωστή ανάπτυξη μιας χώρας made by Σαμαράς.

Η υπέρτατη συνεργασία
Ο ένας έχει αναλάβει τα εσωτερικά της χώρας ο άλλος ράβει στα εξωτερικά. Ο Σαμ έχει αναλάβει να μας σώσει πάση θυσία απο τους ευατούς μας όσο ο άλλος συναναστρέφεται με φίλους και εχθρούς της χώρας και θα μας αποτελειώσει σε περίπτωση που αποτύχει ο Σαμ. Τύφλα να έχει ο Στανλει Κιούμπρικ, για τέτοιο σενάριο - σκηνοθεσία λέμε, αυτά ειναι γνωστά και τα βλέπουμε γύρω μας. 

Ο Σαμ ξεπαστρεύει απο μέσα, πάντα φορώντας, τον πατριωτικό ιδεολογικό μανδύα του. "Αν δεν ήμουν εγω θα είχαμε γίνει Συρία" sic, για τέτοια ασχετοσύνη λέμε ο τύπος, συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια, αυτό πουλάει αυτό λέει, σε πληροφορώ οτι και να ήθελες να γίνουμε Συρία δεν θα μπορούσαμε να γίνουμε. Ο λόγος είναι απλός που δεν θα γίνουμε Συρία, αυτοί έχουν τον Ασαντ που είναι και λίγο πατριώτης, εσείς μας πουλήσατε αμαχητι! Κυριολεκτικά μας πουλήσατε.

Ο δε Μπένι είναι φοβερός, αν δεν κρατούσε τις τύχες μας στα χέρια του θα είχα σκάσει στα γέλια με αυτά που κάνει. Θέλει επίθεση στη Συρία για να γλύψει τους Αμερικάνους πριν καν το αποφασίσουν οι ίδιοι. Μιλάμε για τέτοιον τυχοδιώκτη. Κολλητός του Νταβούτογλου θα λύσει με μιας όλα μας τα εξωτερικά προβλήματα κάνοντάς μας επαρχία της Τουρκίας. Έτσι μπαίνουν σε τάξη, όλα, ειρηνικά και χωρίς πόλεμο. Δεν ειναι τυχαίοι αυτοί που μας κυβερνούν. Έτσι απλά ειρηνικά και με εκφοβισμό των πολιτών κάνουν οτι θέλουν, "μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί, κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές".



Πολίτες και πολιτικοί
Έχουν οι πολίτες τους πολιτικούς που τους αξίζουν? Όχι δεν τους έχουν, πως όμως έχουμε αυτούς που δεν θέλουμε και δεν μας αξίζουν? Αν δει κάποιος τους πίνακες των τελευταίων εκλογών με τους ψηφίσαντες θα παρατηρήσει οτι οι ανω των 60 ήταν αυτοί που έκαναν τη ζημιά, δηλαδη οι ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι οι οποίοι απο τον φόβο της επιβίωσης  και της συντηρητικότητας τους, φήφισαν μαζικά ΝΔ. Επίσης αυτοί που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στις εκλογες και απήχαν απο αυτές. Οι νέοι δυστυχώς παρόλο που έδωσαν δυναμικό και ανατρεπτικό παρόν (ψηφισαν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ) πήραν ενα κόμμα του 3% και το ανέβασαν στο 25%, δυστυχώς, ηττήθηκαν , σε αυτόν τον γύρο. Όμως έρχεται και άλλος γύρος.

Πόσα ληγμένα θα χρειαστούν ακόμα μεγάλε?
Όσα αντέχει το στομάχι μας. Είναι νόμος της φύσης, του σύμπαντος, και μόνον ο Θεός μπορεί να τον καταρρίψει, ως γνωστόν όμως, δεν το έκανε ούτε για τον ίδιο Του τον γιο. Ο περιγύρος μας θα καταλήξει να "λήγει" μέρα με τη μέρα μέχρι να αντιδράσουμε εμείς και όχι μέχρι να βάλει το χέρι του ο Θεός, Αυτός θα το βάλει αφού ξεκινήσουμε εμείς. Έτσι, αν για χ, ψι, ζεντ λόγους έχουμε τους πολιτικούς που έχουμε δεν σημαίνει οτι θα μας φτάσουν να θεωρούμε τους ευατούς μας ληγμένους πολίτες σε ένα ληγμένο πολίτευμα. Το πολίτευμα το εξευτελίζουν αυτοί που το ενσαρκώνουν, αυτό το πολίτευμα που έχουμε όπως το έχουμε θα πρέπει να ανασυνταχθεί και να εκκαθαριστεί απο εμάς και μόνο. Κανένας άλλος δεν έχει το δικαιωμα να ορίζει τους κανόνες (το σύνταγμα) όπου θα κινούμαστε και θα ζούμε, είναι απο εμάς για εμάς, και έτσι πρέπει να γίνεται σε όλα τα κράτη του κόσμου, όποιος υποστηρίζει το αντίθετο είναι ύποπτος και σκοπεύει αλλού.

Ληγμένοι πολιτικοί
Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν έχουν λήξει εδω και καιρό, εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ακόμα. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, να ενεργοποιηθούμε όλοι, μαζικά, στην πολιτική και στα κοινά. Όπου υπάρχει απεργία, αντίδραση, να συμμετέχουμε, αυτός είναι ο τρόμος τους, η μαζικότητα, η συμμετόχη. Και τι έκαναν στην ΕΡΤ που αντεδρασε ο κόσμος? τίποτα. Αντίδραση και αντίσταση για να επιταχυνθεί άλλη μια μια σοφή λειτουργία της φύσης, η σήψη και η αποσύνθεση που ακολουθεί μετά τη ληξη του όποιου προιόντος.


Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί