Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αξεπέραστα ξεπερασμένοι



Αυτή η κρίση θα καταβροχθίσει πολλούς πολίτικούς και κυβερνήσεις. Θα καθαριστεί όμως και η  ήρα από το στάρι.


Και περνούν τα τρένα...
Συνεχώς βλέπω κινήσεις, κινήματα, εμφυλίους, πάνε 58 απο εκεί έρχονται ελιές απο εδώ και πάει λέγοντας. Όπου τον πετύχουν τον έρμο τον λαό. Αυτή την τριετία έχουμε κυριολεκτικά βομβαρδιστεί απο κάθε είδους εξυπνάδα και έχουν δοθεί λύσεις δια πάσαν νόσον και  πάσαν μ...!

Βλέπουν οτι δεν αντέχουν η ΔΗΜΑΡ, τρομάρα της, και το ΠΑ-ΣΟΚ και τρέχουν να προλάβουν να συμπληρώσουν το κενό. Μην μένει η κεντροαριστερά χωρίς το Σημίτη της η το Γιαννίτση της.Να χωθούν και αυτοί, νέοι - παλιοί σωτήρες, να μας σώσουν και πάλι.

Τα σέβη μου
Όμως, και εδώ υποκλίνομαι στον Ελληνικό λαό, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται μπροστά απο τις εξελίξεις, οι παλιοί κομματικοί και τα κομματά τους είναι πια ξεπερασμένοι, εχουν μείνει μόνο αυτοί που έχουν οφέλη να τους υποστηρίζουν. Και αυτοί είναι πολλοί λίγοι. Όταν ακόμα και η Καθημερινή βλέπει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει οτι το ελικόπτερο βρίσκεται καθοδόν για μέγαρο Μαξίμου εκτός και αν ο Στουρνάρας κάνει καμιά στουρναριά πάλι και δεν προλάβει να τους πάρει το ελικοπτεράκι.

Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο πια. Νεα κόμματα, κινήσεις, με παλιούς πολιτικούς δεν περπατάνε και ούτε θα περπατήσουν βήμα. Και αυτό λέει η κοινή λογική, δεν μπορείς να προχωρήσεις με αυτούς που σε χρεοκώπησαν ούτε μπορεί να γίνει αυτοκάθαρση απο τους ίδιους που ζουν στον βόρβορο. Τι αστεία σκέψη, να κάνει αυτοκάθαρση ο Βενιζέλος, μιλάμε φοβερό, η να την κάνει ο ΓΑΠ της ατάκας "είμαστε ενα διεθφαρμένο εθνος" ο οποίος είπε το αμίμητο "λεφτά υπάρχουν" τον ψήφισε ο λαός και μετά χρεοκωπήσαμε. Αυτά είναι αστεία πράγματα απο αστείους ανθρώπους, αν δεν πέθαιναν ανθρωποι και δεν αυτοκτονούσαν θα γελάγαμε με την καρδιά μας.


Ιδού η ρόδος
Αλλά ας τολμήσουν να κατέβουν στο γήπεδο των εκλογών και θα δούμε. Τρία χρόνια πέρασαν απο τα μεγάλα ψέμματα και ενα απο τις βουλευτικές του 2012. Τρια χρόνια χρειάστηκαν για να μεταποπιστεί ο κόσμος, και μην πιστεύετε τις φανερές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν και αυτές που δεν δημοσιοποιούνται και που είναι πέρα για πέρα αληθινές, πιο αληθινές απο τις φανερές. Ας κοπιάσουν να δούμε πόσα κουκιά θα πάρουν.

Σκούπα και φαράσι νο2 θα είναι οι επόμενες εκλογές, όσο τις καθυστερούν τόσο λιγοστεύουν τα ψωμιά τους, γιατί? διότι σε λίγο καιρό θα φύγουν και τα τελευταία προσχήματα και θα φτάσουν μέσα στα σπίτια μας, αν δεν έχουν φτάσει ακόμη, τα στουρνάρια μέτρα κατάσχεσης του οτιδήποτε, άσχετα με το προφίλ του οφειλέτη. Χρώστας στο taxisnet? όποιος και αν είσαι οτι και αν κάνεις ρευστοποιούμε οτι έχεις κατάσχουμε οτι έχεις και άντε γειά! καταλάβατε τι έγινε?


Χουντα είναι η αόρατη εξουσία
Το παιχνίδι που παίζεται αφορά την τελική υπερσυγκέντρωση των εξουσιών σε κάποιο μέρος και σε μερικά πρόσωπα τα οποία θα είναι απροσπέλαστα απο τους πολίτες που σημαίνει οτι αυτοί  δεν θα έλεγχονται απο κανέναν, οπότε και οι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση πουθενά. Και έτσι φτάνουμε στο αρχικό θεμελιώδες ερώτημα του ποιός θα φυλάει και θα ελέγχει τους φύλακες που φυλάνε εμάς. Απο αυτό το ερώτημα πασχίζουν να ξεφύγουν οι απανταχού χουντικοί αυτού του κόσμου. Δεν θέλουν κανεναν έλεγχο απο κανέναν. Για αυτό και προσπαθούν να απομακρύνουν τα κέντρα εξουσίας απο τον κόσμο. Η να ρίξουν τις ευθύνες αλλού. 

Αποκέντρωση - Αποκάλυψη Τώρα 
Μόνο ο κατακερματισμός και η τοπικότητα των εξουσιών είναι υπέρ του πολίτη. Και για να γίνει δίφραγκα λέω ένα παράδειγμα. Έστω οτι ο τοπικός υπουργός δεν ανοίγει τα νοσοκομεία του νομού, κάνουμε μια πορεία, στήνουμε αντίσκηνα έξω απο το σπίτι του και αυτός αναγκάζεται και το σκέπτεται το θέμα. Ενώ αν η εξουσία είναι κάπου μακριά σε ένα γαλαξία μακρινό, είναι απροσπέλαστη και καμιά διαμαρτυρία, εκτός αν είναι πραγματικά μαζική δεν έχει αποτέλεσμα. Για να έχουμε κατεύθυνση όταν κοιτάμε την πολιτική πυξιδα μας λέω οτι, θα πρέπει η εξουσία και οι αποφάσεις της να είναι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο  και αυτές τοπικές, όχι απομακρυσμένες και συγκεντρωμένες. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν γρήγορα και άμεσα απο τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Η αλήθεια σε διαψεύδει αδερφέ μου
Έτσι λέω εγω, όμως αν κοιτάξουμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή τι βλέπουμε? Βλέπουμε οι εξουσίες να έχουν φύγει ήδη πολύ μακριά απο εδώ. Αυτή τη στιγμή αποφασίζουν για εμάς, κατα κύριο λόγο, οι Γερμανοί και μετά οι Αμερικάνοι. Δεν έχουμε καν κεντρική κυβέρνηση. Πως σας φαίνεται ο κυριούλης που σας κουνάει το δάχτυλο κάθε φορά? Ο κουράγκιο Ελλάντα Όλι Ρέν. Με ποιο δικαίωμα μας ρίχνει καμπάνες ο κύριος? ερώτημα 1ο, έχει δημοκρατικά εκλεγεί απο κάπου? ερώτημα 2ο, αν έχει εκλεγεί ποιός τον νομιμοποιεί να νουθετεί ένα όλοκληρο έθνος? Κανείς αδέρφια, ΚΑΝΕΝΑΣ.

Ο δρόμος της Αιγύπτου
Και θα μου πείς. Πάντα μας κυβερνούσαν ξένοι. Και θα σου πω, για να δεις οτι είσαι λάθος, οτι ανα καιρούς στην ιστορία μας κάτι τρελοί αγωνιστές του 1821 κατι τρελοί του 1940 άλλαξαν την ιστορία μας. Αυτοί που αποδέχονται παθητικά οτι μας κυβερνούν και θα μας κυβερνούν άλλοι, να πάνε να πάρουν κανένα αντικαταθλιπτικό και να κάνουν μαθήματα θάρρους, όχι απο το Λαζόπουλο αλλά απο την ελληνική ιστορία. Η Αίγυπτος έπαθε χειρότερα δεινά απο τους "αδελφούς Μουσουλμάνους" τους φοβέριζαν οι Τούρκοι και οι Αμερικάνοι και τι έγινε στο τέλος? Υποκλίθηκαν, αναγκαστικά αυτοί οι κύριοι, τουλάχιστον οι Αμερικάνοι, αυτός είναι δρόμος, ο δρόμος της αντίστασης.


Ξεπερασμένοι οι αξεπέραστοι
Οι φοβεροί και τρομεροί πολιτικοί μας ανήκουν στο παρελθόν.Η σκούπα νο2 έρχεται και μόνο με πολιτική ανωμαλία μπορεί να ανακοπεί. Είναι τα συμφέροντα τόσο ισχυρά ώστε να δημιουργήσουν ανωμαλία? δηλαδη κυριολεκτική χούντα η θα μας αφήσουν να βρούμε μόνοι μας την τύχη μας?