Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ξυρίστηκε ο γαμπρός?

Με μια ματιά
Ο Σύριζα με το "ψηφίζουμε και φεύγουν" ανάγκασε, όσους ψηφοφόρους, να τον στηρίξουν επειδή δεν αντέχεται όλο το κυβερνητικό δίδυμο. Αυτή η λογική είχε περισσότερο αντίκτυπο στα μικρά κόμματα/κινήματα τα οποία και εξαφάνισε και δεν έγινε καμία έκπληξη.
Το δίδυμο ότι και να λέει το λέει για την όσο μεγαλύτερη επιβιωσή του στην κυβέρνηση, αρα τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Αρκεί να πω οτι στις ευρωεκλογές του 2004 η ΝΔ είχε 2.600,00 εκ. ψηφοφόρους ενω τώρα έχει 1.300,00 εκ. και το πρώην είχε  ΠΑΣΟΚ 2.100,00. και τώρα με την Ελιά και με το ζόρι 450.000 χιλ. Αρκεί αυτό? Οχι, έπρεπε η συντριβή να ήταν μεγαλύτερη. Γιατι ξέρουμε όλοι τι έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι κερδισμένοι όμως ήταν άλλοι. Ο Ποτάμης, ο Καρατζαφύρερ ο απέθαντος, η Ελιά και βέβαια τα χρυσά αυγά. Ο Καμμένος δεν ξέρω ακόμα πόσο θα πληρώνει εκείνο το non paper με τον Παπούλια.

Ο Ποτάμης
Είμαι σίγουρος οτι πολλοί ψηφοφόροι του Ποτάμη είπαν "ας τον δοκιμάσουμε" τόσοι και τόσοι έχουν περάσει. Ναι, έχεις τη δυνατότητα αγαπητέ να δοκιμάσεις όταν αυτό που θα ψηφίσεις είναι και ανακλητό η μπορείς να ξαναψηφίσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όχι όταν προκειται να ξαναψηφίσεις σε πέντε χρόνια. Αυτό είναι ξεκάθαρη κοροιδία. Φαίνεται όμως οτι 376.000 χιλ. ψηφοφόροι η ζουν στο συννεφάκι των καθεστωτικών ΜΜΕ η θεωρούν δημοκρατία το μια ανα πέντε χρόνια η το σακίδιο ανα χείρας. Αλλά τι λέω, σε πέντε χρόνια θα τους έχει πάρει όλους αυτούς το ποτάμι και δεν νομίζω να υπάρχουν, ένα πράμα σαν τη Δημαρ, την αριστερά της εξουσίας. Σε πέντε χρόνια σίγουρα θα την έχει κάνει τη δουλειά ο Ποτάμης, εδώ καταστράφηκε ολόκληρη χώρα σε λιγότερο απο τόσο.


Η Ελιά
Ο Βενιζεβούλ, γιατί έτσι πρέπει να τον λέμε, αποδεικνύεται δαιμόνιος ο άτιμος, με πολύ ισχυρό ένστικτο επιβίωσης, βέβαια ξέρει οτι μπορεί να μπεί και στη φυλακή γιαυτό τα δίνει όλα για όλα. Ακόμα δεν ηρθε η επόμενη μέρα των εκλογών αυτός σκέφτεται την αλλαγή του εκλογικού νόμου, επειδή δεν τον συμφέρει, ενω οταν βγήκε κυβέρνηση το ήθελε το bonus των 50 εδρών, αρκεί οι άλλοι να μην το πάρουν. Καμιά φορά σκέφτομαι αν είχαμε πέντε Βενιζεβούλ που θα δούλευαν υπέρ του λαού και όχι υπέρ του Βολφραγκ τι θα μπορούσε να είχε γίνει σε αυτή τη χώρα.

Τα χρυσά αυγά
ότι και να πεις είναι λίγο. Είπαμε υπάρχει ένα ποσοστό φασιστών σε όλο το σύμπαν, κατανοητό, αυτοί όμως αυξάνουν και δυνάμεις. Εδώ χανει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, αυτοί πρεσβεύουν, το σατανισμό με την ορθοδοξία, μαζί με το Χιτλερ και την άρια φυλή, με ολίγο δωδεκάθεο και μεγάλη αγάπη προς τη Ρωσία η οποία τους υποστηρίζει. Πάτα και το κουμπί start στο μίξερ και βγαίνει η χρυση αυγή. Η παράνοια στο μεγαλείο της που πήρε όμως 536.000 χιλ. ψήφους. Η ομορφιά είναι όμως οτι μέσα στους ψηφοφόρους βρίσκονται πολλοι παπάδες και άλλοι τόσοι ένστολοι. Να με συγχωράτε, αλλά αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της σχιζοφρένειας το τί είναι? Η Λιακοπούλειος λογική που βάζει στο μίξερ  αρχαίους ελλήνες μαζί με εξωγήινους και  νεφελίμ και  κοίλες γαίες μάζι με χριστιανισμό και προφητείες κτλ κτλ ενσαρκώνεται πλήρως στα χρυσα αυγά. Μια ιδεολογία αχταρμά για πάσα νόσο και μ... για να πιάσουμε όσους περισσότερους μπορούμε. Και δυστυχώς τα καταφέρνει.

Σούμα
Σύριζα 1.500,00 εκ. ψήφοι 
ΝΔ 1.300,000 εκ ψήφοι, 
Ελιά - Ποτάμης - χρυσά αυγά = 1.300,00 εκ. ψηφοι και  
990.000 χιλ. ψήφοι εκτός βουλής
Θα μου πείτε τώρα γιατί αθροίζεις μαζί αυτούς τους τρείς μαζί? Η απάντηση είναι οτι εκτός απο κάποιους, λίγοι είναι αυτοί πλέον, που έχουν συμφέροντα στην κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ -Ελια, οι υπόλοιποι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό γιατί κανείς απο αυτούς δεν ξέρει τι ψήφισε στην πραγματικότητα που σημαίνει οτι 1.300,000 πολίτες δεν καίγονται και τόσο για μια πραγματική δημοκρατία. Γιατί όποιος καίγεται για δημοκρατία έχει επιχειρήματα, όχι του στυλ, ψηφισα για να δοκιμάσω η για να πέσουν φάπες η "ωραία του πάει το σακίδιο"η ας δώσω μια ακόμα ευκαιρία στον Βενιζεβούλ η είμαι ελληνάρας με μπράτσα μωρό μου.
Αυτοί πάνε μαζί στο τσούβάλι γιατί είναι ανεύθυνοι πολίτες και γιατί με ανεύθυνους δεν χτίζεις δημοκράτια παρα μόνο κανένα θεατρικό και αυτό στο είδος της φαρσοκωμωδίας.

Όχι κόντρα ξύρισμα παρακαλώ
αυτό είπε ο Σαμαράς και εισακούστηκε απο τους πολίτες. Εδω τώρα, δεν θεωρώ οτι οι πολίτες τρομοκρατήθηκαν διότι αν ισχύει κάτι τέτοιο είμαστε ανάξιοι για οτιδήποτε άλλο. "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" είχε πει πολύ σωστά ο Κάλβος εδω και πολλά χρόνια και το έλυσε το πρόβλημα. Δεν υπάρχει περιθώριο φόβου πια, μπορεί να υπήρξε στις προηγούμενες εκλογές όχι όμως σε αυτές. Εδώ το πρόβλημα είναι καθαρά γνώσης και αδιαφορίας.
Αφ ενός πρέπει σοβαρα να γνωρίζεις τι ψηφίζεις και γιατί, εφ ετέρου δεν μπορεί να είσαι αδιαφορος διοτι εν γνώση σου μπαίνεις και ο ίδιος στο τσουβάλι με τα άλλα ζωντανα της τριπλέτας παραπάνω, ετσι λοιπόν αν συνομιλήσετε με κάποιον ο οποίος το παίζει υπεράνω και αδιάφορος να του εξηγήσετε παρακαλώ οτι είναι ισάξιος με τα ζωντανά της τριπλέτας όσο και αν το παίζει δημοκράτης, επίσης αν συνομιλήσετε με κάποιον ψηφοφόρο της τριπλέτας να του εξηγήσετε γιατί είναι ζωντανό και ο ίδιος, γιατί σίγουρα δεν ξέρει τι ψηφισε.  Και όλα αυτά πάντα, αν σας ενδιαφέρει τα ζωντανα να γίνουν ενσυνείδητοι σοβαροί πολίτες γιατί στον ίδιο στάβλο ζούμε όλοι.