Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ρεμάλι πατέρα*

Ο κόσμος που ζούμε είναι ένα κλειστό σύστημα, είτε ζούμε σε ενα χωριό  στην Ελλάδα είτε ζούμε στον Αρη η σε άλλο ηλιακό σύστημα. Είναι το ίδιο.Κάποιοι όμως πιστεύουν οτι δεν είναι έτσι και κάνουν του κεφαλιού τους, τα αποτελέσματα μετά τα λουζόμαστε όλοι.

Προχωρώντας λίγο παρακάτω λέω οτι, σε ένα κλειστό σύστημα  η συνολική  ενέργεια που μπορεί αυτό να περιέχει,  είναι σταθερή. Μπορεί να υπάρξουν μεταβολές στην κατάσταση του συστήματος η στις ιδιότητες του αλλά η συνολική του ενέργεια είναι σταθερή. Η πρόταση αυτή έχει αποδειχθεί από πλήθος πειραμάτων και χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον θεμελιώδεις αρχές διατήρησης της φυσικής.
Κλειστό σύστημα μπορεί να θεωρηθεί και η οικονομία. Είτε πρόκειται για μια τοπική είτε μιας χώρας είτε είναι παγκόσμια. Που σημαίνει, ειδικά στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, οτι οι επιμέρους οικονομίες διαφόρων χωρών  έχουν σφιχταγκαλιαστεί περισσότερο απο ποτέ στην ιστορία. Κάποιοι όμως, νομίζουν οτι μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους.

Αν λοιπόν σε μια οικονομία συνεχίζεις και δανείζεσαι διαρκώς, απο που νομίζετε οτι έρχονται τα λεφτά? Από το μέλλον έρχονται τα λεφτά, ακριβώς, δανειζόμαστε χρήματα απο αυτά που ΘΑ έβγαζαν τα παιδιά μας. Αυτή τη στιγμή χρωστάνε μεχρι και τα αγέννητα παιδιά. Τι νομίζετε οτι θα πει ενα αγέννητο όταν γεννηθεί και μεγαλώσει? είναι πιθανό να πεί "Πατέρα ήσουν μεγάλο ρεμάλι, με κατέστρεψες, δεν μπορώ να αποφασίσω για εμένα, με έκανες σκλάβο". Δυστυχώς θα έχει δίκιο γιατί ? διότι ζούμε σε ενα κλειστό σύστημα και οτι χρεώνεσαι αργα η γρήγορα το πληρώνεις. Εκτός και αν δεν γίνουμε ρεμάλια και το αλλάξουμε το σύστημα πριν τα παιδιά γίνουν μεγάλοι και οι αγέννητοι γεννημένοι.


Οι φυσικοί νόμοι ξέρουμε όλοι πως είναι αμείλικτοι. Είναι οι άτιμοι...! όμως γιατί έχουμε το νού και τη λογική μας, γιατί δεν είμαστε ακόμα στις σπηλιές μας? Διότι ο άνθρωπος χειρίστηκε τους νόμους προς το συμφέρον της ανάπτυξης με αγώνες, όχι τσάμπα, και τους κέρδισε. Τσάμπα δεν είναι τίποτα στη ζωή, μόνο η φροντίδα και η αγάπη που δεχόμαστε μικροί, όμως πιο το νόημα να αγαπάς και να στέλνεις τα παιδιά σου σκλάβους στο μέλλον, τι αγαπάς τότε, το ψέμα? 

Αφιερωμένο λοιπόν σε όλους όσους  δεν θέλουν να τους πουν τα παιδιά τους, "Ρεμάλι πατέρα, με κατέστρεψες με αυτά που έκανες". Ακούστε το τώρα μπας και αλλάξουμε το σύστημα αλλιώς δεν θα την γλυτώσουμε στο μέλλον. 


* Τίτλος τραγουδιού : Ρεμάλι Πατέρα 
Στίχοι - Μουσική : Ορφέας Περίδης
(Το τραγούδι καλύπτει και το αλληγορικό ενδεχόμενο, αυτό δηλαδή όπου μπορεί  να αναφέρεται στους πατέρες του έθνους, τους φύλακες της πολιτείας μας)