Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εσύ ζεις στο MATRIX?


Ζωγραφιά από παιδάκι στην Ιρλανδία*
Σε προηγούμενη ανάρτηση είπα ότι οι πολιτικοί μας και δη ο πρωθυπουργός μας, αγνοούν παντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού. Δεν περίμενα να επιβεβαιωθώ τόσο γρήγορα. Όταν το παίζεις καλό παιδί, το παίζεις γιατί δεν μπορείς να το παίξεις κάπως αλλιώς, δεν γνωρίζεις να το παίξεις αλλιώς. Εκτός και αν η εμπειρία σου στην πιτσαρία που είχες΄ "εγώ είχα και πιτσαρία στα νιάτα μου και πήγαινε σούπερ" sic, σου έδωσε όλα τα εφόδια για να ηγηθείς ενός έθνους. Αλλά αυτά, δεν υπάρχουν ούτε στα παραμύθια. Σκεφτείτε το λίγο, δουλεύεις κάπου, λίγο για το ξεκάρφωμα και μετά έχεις αποκτήσει όλα τα εφόδια για όλη σου τη ζωή. Την τελευταία αφορά που είδα το πως να αποκτάς χωρίς κόπο εφόδια και δεξιότητες ήταν στο MATRIX, όταν χρειάστηκε να οδηγήσει μια μηχανή η ένα ελικόπτερο (δεν θυμάμαι ακριβώς) η τύπισσα, και της έκαναν donwload στον εγκέφαλο επί τόπου, το πως θα το κάνει και μετά αυτή το έκανε. Μπορεί ο Σαμαράς να νομίζει  είναι ζει στο MATRIX ποιος ξέρει. Εμείς οι υπόλοιποι όμως που ζούμε και τι βλέπουμε γύρω μας?

'Όποιος ζει από τον μόχθο του και μόνο, βλέπει την καταστροφή, υπάρχουν και οι άλλοι που βολεύονται η περιμένουν να βολευτούν και βλέπουν ότι είμαστε εντάξει ακόμα, αντέχουμε. Λίγο η μάνα θα βοηθήσει λίγο η γιαγιά και έχει ο Θεός. Προσωπικά δεν νομίζω ότι έχει ο Θεός, διότι πολύ απλά ο Θεός δεν εμπλέκεται σε τέτοιου είδους θέματα. Δεν νομίζω οτι τον ενδιαφέρουν οι καφρίες που κάνουν οι άνθρωποι, Αυτός σωστά τα έφτιαξε , άλλοι τα καταστρέφουν όλα και σκλαβώνουν τους συνανθρώπους τους για μια χούφτα παραπάνω χρυσό/δολάρια/ευρώ. 


Το τι καταλαβαίνουν και τα παιδιά το βλέπουμε από τη ζωγραφιά, αυτούς τους πολίτες θέλουμε να φτιάξουμε? Να τους μαθαίνουμε να σηκώνουν τον έναν και τον άλλο στις πλάτες τους. Να τους αδικούν και να μην αντιμιλάνε? Να τους σκοτώνουν να τους καταστρέφουν και αυτοί να είναι τα "καλά" παιδιά επειδή ζουν στο MATRIX του Σαμαρά, και δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν? 


Όσο θα ανεχόμαστε τελειωμένους παίκτες να μας εκπροσωπούν θα μας σκοτώνουν,  κυριολεκτικά,  θα μας αλλάζουν την ιστορία του τόπου μας, θα ακούμε δηλώσεις του στύλ, "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" sic, και άλλα ωραία. Δεν έχω κάτι με τους Γερμανούς, όμως, αυτοί είναι αυτή τη στιγμή οι υποτιθέμενοι ηγεμόνες της Ευρώπης, αυτοί ασκούν εξουσία πάνω μας και όχι μόνο σε εμάς. Ότι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει εναντίον αυτού του είδους της εξουσίας και απέναντι σε όποιον την εκπροσωπεί. Τώρα είναι οι Γερμανοί, αύριο μπορεί να είναι κάποιοι άλλοι. Εμείς όμως ζούμε στο τώρα και στο αύριο και όχι βέβαια στο MATRIX του πρωθυπουργού.



*Πηγή φωτογραφίας (σημείωση: η εγκυρότητα της φωτογραφίας εναπόκειται και στο site που την φιλοξενεί, δεν μπορώ να ελέγξω επιπλέον, γιατί δεν έχω τα μέσα, για την εγκυρότητά της. Η ουσία όμως είναι ότι, όποιος και να έκανε την ζωγραφιά αυτή αντικατοπτρίζει την αλήθεια, αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο )