Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Γίνε αυτό που είσαι

...και όποιος νομίζει οτι είναι εύκολο, απέχει παρασσάγγας απο την αλήθεια...

Ποιός δείχνει τον δρόμο?
Η φύση "προνόησε" αλλά ο άνθρωπος αδιαφόρησε και αδιαφορεί ακόμα. Γιατί, και για ποιόν "προνόησε"? Για την ισορροπία γύρω μας. Η φύση απο μόνη της μπορεί να αυτορυθμίζεται, όποτε την αφηνουμε εμείς οι βάρβαροι να το κάνει.  Δυο σημεία αξίζει να ειπωθούν, διακριτότητα και εξέλιξη. Είναι απο τις μπετόν αρχές της.

Ο αδιάφορος άνθρωπος. 
Και μένα τι με νοιάζει? Γνωστή ανθρώπινη παπάρα, όπου μυθολογικά τάσεται στην ιδεολογία του χαλαρού, του δεν τρέχει τίποτα, και όλα πάνε καλά. Προφανώς πάνε καλά, προς την εξαφανισή σου μεγάλε! Δυστυχώς, οι ανθρωποι ακόμα βλέπουν με τα φυσικά τους ματια και όχι με τη λογική τους. Αν έβλεπαν λίγο μόνο με αυτήν, ο κόσμος, σίγουρα, θα ήταν πολύ πολύ διαφορετικός.Η λογική πολλές φορές υποστηρίζει "εξωφρενικά" πράγματα που είναι "αδύνατον" να γίνουν. Η λογική λέει οτι προερχόμαστε απο τη φύση και πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον που ζούμε και όχι μόνο αυτό. Ναι αμε...πως...Η λογική λέει και η επιστήμη επίσης, οτι οι πόλεις στη σημερινή τους μορφή κάνουν κακό πλέον στους ανθρώπους και πρέπει σιγά σιγά να υπάρξει (εδω και πόσα χρόνια...) αποκέντρωση κτλ κτλ. Η λογική λέει επίσης να κάνουμε αυτό το οποίο μας αρέσει γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα μας και ουσιαστικά είναι η ζωή μας.

Πως το είπες το τελευταίο?
Το να κάνει κάποιος αυτό που του αρέσει είναι πολύ καλό η να κάνει τη δουλεια που του αρέσει είναι επίσης πολυ καλό θα έλεγα άριστο. Αυτό λέει η λογική, αφού κάνεις κάτι που σου αρέσει, σημαίνει πως αποδίδεις, είσαι δημιουργικός, χαιρεσαι με αυτό και γεμίζει η ζωή σου, γίνεσαι αυτό που είσαι γιατί ακολουθείς την κλίση που φρόντισε να έχεις η φύση με το κοκταίλ των γονιδίων που κληρονόμησες.Πολύ λογικό έτσι? Και όμως, στον κόσμο που ζούμε, για ρωτήστε τους γύρω σας και θα δείτε οτι μόνο ενα το πολύ 30% κάνει στην πραγματικότητα αυτό που θέλει, οι υπόλοιποι για χι ψι ζεντ λόγους κάνουν  αναγκαστικά μια δουλειά για να ζήσουν χωρίς αυτό να τους ευχαριστεί. Τι λέει γιαυτό η λογική? λέει πως ένα ποσοστό της τάξης του 70% max, ζεί εκτός λογικής, εκτός και αν όντως εκ των πραγμάτων κάποιοι προσπάθησαν και περιμένουν να ξαναπροσπαθήσουν για να περάσουν στο 30% και να ανεβάσουν το ποσοστό.


Αναλυσέ το λίγο ακόμα
Όπως γύρω μας  βλέπουμε ξεχωριστά και σε είδη πουλιά, ζώα, δέντρα, φυτά, έτσι και ο άνθρωπος που είναι και αυτός γέννημα που απορέει απο ένα μεγαλύτερο συνόλο, αυτό λέει η λογική, οτι ο άνθρωπος και αυτός ανήκει στη φύση και όχι το αντίθετο, έχει μια διακριτότητα σαν χαρακτήρας απο τους άλλους γύρω του, η φύση η ίδια του δίνει την ιδιότητα του ξεχωριστού, άρα η λογική λέει οτι θα έχει κάποια κλίση, ένα ταλέντο η ένα ημί-ταλέντο, όμως μια κλίση σίγουρα, με αποτέλεσμα να υπερέχει σε κάποιο τομέα, επιστημη, τέχνη η ότι άλλο. Η υπεροχή ενός ατόμου σε έναν τομέα είναι συνάρτηση με το πόσο αυτό έχει την ανάλογη κλίση σε αυτόν. Εσείς νομίζετε οτι ο Αινστάιν θα ήταν εξίσου πετυχημένος μαθηματικός η έμπορος?Όχι βέβαια, η εξυπνάδα του είχε σχέση και με την κλίση του. Αρα η διακριση η εξυπνάδα και η επιτυχία  ενος εγχειρήματος έχει να κάνει πρωτίστως με την κλίση του ατόμου και αν αυτό την ακολουθεί. Τυχεροι αυτοί που αντιλαμβάνονται απο νωρίς την κλίση τους σε κάτι. Οι υπόλοιποι, δυστυχώς, είναι καταδικασμένοι, να ψάχνουν και να ψάχνονται ώσπου μια μέρα των ημερών κάποιοι, δυστυχως και πάλι, θα τα παρατήσουν που σημαίνει θα παρατήσουν την ίδια τους τη ζωή αφού δεν θα μπορούν να ικανοποιούν την κλίση τους και άρα την ευτυχία τους. Κάποιοι αργά η γρήγορα θα την βρούν και θα πορευτούν με μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή τους.

Ευτυχία και λεφτά παει μαζι φίλε μου?
Όχι, ξερά. Το να ακολουθείς τη λογική σου, που σου λέει να ακολουθήσεις την κλίση σου που θα σε κάνει αυτό που είσαι υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην σου δώσει λεφτά. Δεν θα σε πλουτίσει, όμως θα σε κάνει ευτυχισμένο με αυτά που θα βγάζεις. Και φτάνουμε στην  ερώτηση του ενος εκατομμυρίου ευρώ: γιατί να ακολουθήσω τη μητέρα φύση που μου λές και άλλα κουραφέξαλα με κλίσεις και γωνίες και όλα αυτά, αλλά να το παίξω κάνω οτι γουστάρω και δεν αναγνωρίζω καμία λογική και ξανακάνω οτι γουστάρω και βγάζω λεφτά με όποιο τρόπο και περνάω καλά και εγώ και τα δισέγγονα μου, όπου θα τους λέω ιστορίες απο εναν τρελό λογικό που μου πούλαγε φυκια για μεταξωτές κορδέλες?

Πόσα δίνεις για τη δουλειά μου?
Δεν είμαι κανένας θρησκόληπτος φυσιολάτρης, αλλά αυτός που θα ακολουθήσει τη δευτερη οδο που λέει ο κύριος πιο πάνω, ο take the money and fuck them all θα έχει διαπράξει τεράστιο σφάλμα. Όποιος πιστεύει οτι αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι "αναίμακτες" και δεν έχουν τιμωρία, ζούν σε αλλο κόσμο, όποιος πιστέυει οτι θα τον τιμωρήσει ο Θεός, πάλι και αυτός ζει κάπου αλλού. Πρέπει να καταλάβουμε οτι η δουλειά δεν κοστολογείται, όταν δουλεύει κάποιος και κάνει αυτό που του αρέσει όσα χρήματα και αν του δώσεις δεν θα του είναι αρκετά γιατί η δημιουργία του δεν μετριέται σε χρήματα. Παίρνει τα χρήματα για να ζήσει. Όποιον και να ρωτήσετε το ίδιο θα σας πει. Τη στιγμή που επιλέγει κάποιος ενάντια στην κλίση/φυση του και υπερ του take the money by any means χάνει εις διπλούν. Χάνει μέρος του ευατού του και σταδιακά χάνει σαν άνθρωπος και πλέον τα κοστολογεί όλα σε χρήμα, θυσίασε την ανθρωπιά του. Αυτή ειναι η τιμωρία του απο την ύβρη που διέπραξε. Και για του λόγου του αληθές, έχετε δει πολλούς πλούσιους ανθρωπιστές. Αν η λογική των χρημάτων ήταν σωστή, και πάλι, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αλλά δεν είναι γιατί μετριέται σε χρήμα.

Πως γίνεσαι αυτό που είσαι
Με συνεχή ψάξιμο,αγώνα και επιλογές. Η ζωή έχει την τάση να μας φέρνει μπροστά σε διαρκή μικρά διλλήματα, κάποιες φορές μας φέρνει και σε μερικά μεγάλα.Εκεί λοιπόν θα πρέπει να αποφασίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε και συνεπώς τι να γίνουμε. Μακάρι οι περισσότεροι να ακολουθούσαν τη λογική τους και να γίνονταν αυτό που είναι.Αυτό βοηθάει και όλους τους υπόλοιπους γιατι όταν πλέον γίνεσαι αυτό που είσαι και το νιώθεις, ξέρεις μετά πως πρέπει να είναι ο κόσμος και γιατί πρέπει να είναι έτσι.

Πως πρέπει να είναι ο κόσμος
Ο κόσμος και η ίδια η κοινωνία πρέπει να είναι προσανατολισμένη ώστε να βοηθά τους ανθρώπους να βρίσκουν αυτό που τους ταιριάζει, τίποτα λιγότερο. Θα πρέπει να ρωτάμε τους φίλους μας και να μας λένε: "είμαι χαρούμενος κάνω αυτό που θέλω". "Νιώθω ολοκληρωμένος γιατί δημιουργώ και βλέπω απο άλλη οπτική γωνία τον κόσμο". Πρέπει να βλέπουμε πως κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι παζλ που έχει μια θέση λόγω χαρακτήρα, πρέπει να βοηθάμε να βρει τη θέση του στον κόσμο για να είναι ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος.

Πως είναι ο κόσμος 
Ο κόσμος είναι το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που πρέπει να είναι, γιαυτό και είπα παραπάνω οτι μεγάλο κομμάτι βρίσκεται "εκτός λογικής" για χι ψι ζεντ λόγους. Αυτό που βλέπουμε γύρω μας είναι ένα διαρκές ποσοτικό τσουβάλιασμα ανθρώπων, λαών, εθνών ιδεολογιών,στον ίδιο σάκο. Κυριολεκτικά τσουβάλιασμα, καμία διαφοροποίηση, μιλάμε γινεται ακριβώς το αντιθετο απο οτι θα έπρεπε να γίνεται. Και μόνο απο αυτό καταλαβαίνουμε, τι δεν συμφέρει αυτούς που κινούν τα νήματα, να γίνει απο εμάς, σε αυτόν τον κόσμο. Οι πολίτες σήμερα πρέπει να καταλάβουν οτι βιάζονται κυριολεκτικά, απο τις λογικές των εχόντων τη δύναμη και την εξουσία, διότι όχι μόνο δεν τους βοηθάνε να αντιληφθούν τις κλίσεις τους και τα ταλέντα τους, διότι έχουν δομίσει στρεβλά τις απανταχού υπηρεσίες, αλλά προσπαθούν όσο μπορούν να τους κατευθύνουν στις δικές τους λογικές. Δηλαδή, και αυτό λέει η λογική, είναι σαν να ζητάμε απο ενα αχλάδι να γίνει μήλο, και όμως στην εποχή μας αυτό γίνεται. Ζητάνε διαρκώς και καταπιέζουν, παρά φύση διαρκώς,τη φύση και τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων αντι να τις υποβοηθούν και να τις τονώνουν. Και επειδή τους νόμους δεν τους φτιάχνω εγώ, αλλά και εγώ ζω σε ένα περιβάλλον που έχει κανόνες απο μόνο του, και επειδή έχει διαπραχθεί μέγιστη ύβρη με το να προσπαθούν να κάνουν τους ανθρώπους κάτι που η ίδια η φύση είναι αντίθετη με αυτό, θα πρέπει να ξέρουν οτι το μήλο αχλάδι δεν γίνεται όσο και να το βαφτίζεις όπως και το αίμα νερό.